ticaret  çeşitlerine göz atmak da fayda var.

E-ticaret Akvim Bilişim açısından çok kolaydır. Ama yeni başlayan biri için gerçekten karmaşık bir yapı vardır. E-Ticaret Türkiye genelinde düz e-ticaret sayfaları, fonksiyonlu e ticaret sayfaları olarak ayrışabilir.

Düz  e-ticaret  sayfaları;

Toprağa yeni bir tohum atarsınız ve gelişmesini beklersiniz. Bu süreç çok uzun olmaktadır. Yani bahar ayında tohumu toprakla buluşturursunuz güzün sonunda hasat etmek istersiniz. Ancak internet dünyasında attığınızda tohum o kadar uzun bir sürede hasat verir ki. Bunu beklerken artık bıkarsınız ve tohumu unutursunuz. Aradan geçen süre zarfında bu kez giderleri ile boğuşmak durumundasınızdır. Şöyle özetlemek gerekirse tohumu sadece bir anahtardır. O anahtar kapıyı açar kapatır. Ama bunun dışında size bir işlev sağlamaz. Düz E ticaret sayfalarını buna benzetiyorum.

 

Fonksiyonlu  e-ticaret sayfaları;

Şimdi Türkiye’de bir çok  E-Ticaret sayfası üreten firma var yanlış yönlendirmeler neticesinde başarılar elde edilememiş ve sadece çöpten ileri gidemeyen alan adları ve kurulan sistemler.

Fonksiyonlu E Ticaret sayfaları, alan adlarının kısalığı, hosting, ssl sertifikalarının güçlü oluşu, kurulan sistemin gerisinde ve geri planında olumlu nitelikli çalışma yapılarak ortaya çıkan bir eser gibidir.

Örneğin, alan adı, hosting , ssl sertifikası, ürün listeleme, satış grafiği, müşteri listeleme gibi temel fonksiyonların olması gerekirken ve daha bir çok özelliğin olması gerekirken bunu marifetmiş gibi listelere yazmak, sonrada verilen tabloda opsiyonel isterseniz bunu da ilave edelim, isterseniz bir miktar para karşılığında bunu da sağlayalım gibi anlamsız bir ortama sürüklenmek istenen firmalar ve şirketler tamamen para tuzağının içine çekilmektedir. Akvim Bilişim firması elindeki bilgileri ve daha ilerisini tamamen  e ticaret sistemi kurmayı düşünen firma için düşünmekte sanki o firma kendisinin bir firması gibi duygusal bir bağ kurarak işlerini yapmaktadır. Bu Akvim Bilişim’e ne kazandırır. Aslında bir çok uğraşı ve deneyimden sonra sağlıklı bir iletişim ve mükemmel bir çalışma ortamı kazandırır. Para gelip, gitmektedir. Asıl amacın para kazanmak değil, tamamen müşterilerinin para kazanması ile ortak değerlerin çoğalarak ülke ekonomisine katkısı olacağı düşünülmektedir.

E Ticaret Fonksiyonel sayfalarda profesyonel  e ticaret sistemi üreten firmaların çok üzerinde bir iş yaparak Akvim Bilişim kendisini kanıtlamıştır.